SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fäktklubben Aramis
Fäktning

Alla kan fäkta
 
Ingen träning vecka 3 pga COVID
2022-01-14 17:22

All träning är tyvärr inställd fram till måndagen den 24 januari på grund av smittspridning i klubben, på Idrottens hus och i samhället i stort. Om ingenting annat sägs kör vi igång med träningen vecka 4 igen enligt träningsschemat nedan. Notera de förändrade träningstiderna för fortsättningsgruppen.

 

Välkomna!

  • Nybörjargruppen och fortsättningsgruppen (barn och ungdom): Måndagar och onsdagar, 17.00-18.30.
  • Tävlingsgrupper för värja och florett: Måndagar-torsdagar, 18.30-20.30.
SM-silver!
2021-12-13 09:13

FK Aramis tog silver i årets lag-SM för seniorer som hölls i Stockholm. Ett stort grattis till Sebbe, Jodde, Viggo och Hjalmar för en fantastisk prestation. 

 

Tack till Svensk Fäktning för fina fotografier.

Aramis Cup 2021 - en lyckad tävling!
2021-12-06 16:50

Aramis Cup 2021 blev en lyckad tävling med 210 starter över två dagar. Klubbens fäktare kämpade på bra och för några av dem var det tävlingspremiär. Klubben lyckades ta hem fyra medaljer. Guld och brons i seniorernas herrflorett och silver i herrarnas värja U20.

 

Tack till alla tävlande, domare och publik. Tack också till våra sponsorer TUGG Burgers och AQUA NOBEL.

Silver och brons på Kanikowski Cup
2021-11-09 18:34

Den 6:e och 7:e november hölls Kanikowski Cup i Kalmar. Jodde, Viggo, Hjalmar och Mose tävlade mot fäktare från hela landet och kämpade sig fram till bra placeringar.  Aramis-andan var härlig och alla stöttade varandra. Ett extra grattis till Jodde som tog silver i seniorklassen och till Viggo som tog brons i juniorklassen.

Välkommen till Aramis!
2021-09-21 15:38

FK Aramis grundades 1972 i Bjuv av fäktmästare Inge Lindholm och Nils Ljungberg. Föreningen fick snart också en fäktsektion i Helsingborg (Ringstorps fritidsgård och Kärnpunktens fritidsgård). Senare flyttade sektionen till Idrottens hus, där den är kvar än idag.

 

Klubbens fäktmästare Csaba Ban-Wrabel ansvarar tillsammans med Jordanis "Jodde" Papadopoulos och några hjälptränare för all träning inom klubben.

 

Aramis är idag en fäktklubb för hela nordvästra Skåne. FK Aramis bedriver både breddidrott och elitfäktning i vapenslagen florett och värja. Klubben har flera landslagsmeriterade fäktare.

 

Vill du prova på en fantastisk och lite annorlunda idrott som ställer höga krav på både god fysisk och strategiskt tänkade? Då kanske fäktning är för dig. Söker du efter en personlig och välkomnande klubb som varje dag lever efter de tre musketörernas motto ”En för alla, alla för en!”, då är FK Aramis för dig.

 

Klubben erbjuder också aktiviteter som företagsfäktning och prova-på-fäktning, både för skolor och för privatpersoner.

 

Vill du prova? Ring eller mejla, så hjälper vi dig. Du hittar kontaktuppgifter under rubriken Kontakt.