Hoppa till sidans innehåll

Gott Nytt År!

02 JAN 2017 12:34
GOTT NYTT ÅR ÖNSKAS ALLA ARAMISARE!
  • Skapad: 02 JAN 2017 12:34

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAS ALLA ARAMISARE!

Hoppas Ni alla haft en trevlig jul och nyår och är laddade inför det nya året. Vi är nu faktiskt fler än någonsin och kan räkna in över 200 medlemmar vid årsskiftet. Vi har glatt oss åt de framgångar som många av våra unga fäktare haft under 2016. Aramis har också i “pipelinen“ en lång rad fäktare som är mycket nära att slå igenom på tävlingar och troligtvis får de får sitt genombrott 2017. Vi håller tummarna!

Träningen för året startar upp redan nästa vecka och på lördagen den 14/1 och söndagen den 15/1 har vi ny intagning till fäktskolorna.

Planerna för våren är som vanligt att hålla ett weekendläger i Eket veckan före Ungdoms-SM. Lägret är uppdelat på tävlingsfäktare och nybörjare så att alla ska ha möjlighet att deltaga. Träningslägret vi hade i Budapest under höstlovet var en succé och om det finns intresse kommer ett nytt läger att anordnas i Budapest under påsklovet.

Vid Ungdoms-SM förra året blev vi andra klubb men i år siktar vi högre. Vi deltog inte i sabel vilket behövs för att få så många poäng att man kan kliva högst upp på pallen. I år ska detta rättas till genom att vi håller en kortare kurs i sabelfäktning och ställer upp även i den grenen där det finns “lättvunna“ poäng att hämta.

Tävlingarna drar igång redan om några veckor och vi uppmanar fäktarna att försöka delta i så många som möjligt. Det blir mycket roligare när man börjar tävla och man får nya vänner över hela landet.

Många föräldrar kanske undrar om fäktningen tar för mycket tid från skolarbetet med tre till fyra träningsomgångar i veckan och tävlingar kanske flera gånger i månaden. Rent statistiskt är det faktiskt dock så att nästan alla duktiga fäktare lyckas utomordentligt väl med sina studier och kommer långt inom sitt yrkesliv. Detta beror sannolikt på att vår sport ställer mycket höga krav på våra fäktare vad det gäller psykisk koncentration, disciplin och uppträdande vilket uppenbarligen smittar av sig på all annan verksamhet.

Vi önskar Alla Oss Aramisare Lycka Till 2017!

Styrelsen FK Aramis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Karl-Erik Öberg
Epost: Adressen Gömd

 

  

 
Utvalda länkar

svff

fie

rf

svidrott

 

Kalender 

Solti Team International Training Camp
Solti Int. Training Camp
Szombathely (HU)
28 juli–6 augusti
2017

Mer information
Inbjudan (pdf)


SvFF:s tävlingskalender 
FK Aramis på Instagram 

 

Postadress:
FK Aramis - Fäktning
Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10
25437 Helsingborg

Besöksadress:
Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10
25437 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 0702318656, 0705135081
E-post: This is a mailto link

Se all info

SAMARBETPARTNERS

 

 

 

 SPONSORER