Hoppa till sidans innehåll

Aramis tjejer på SM-prispallen

17 APR 2011 22:42
Årets svenska mästerskap för seniorer arangerades av Göteborgs Fäktklubb. Trots att det var många startande flöt tävlingen på utan större problem och utsatt tidschema hölls vilket göteborgarna ska ha beröm för. FK Aramis representerades på tävlingen av två damer och tre herrar.
  • Uppdaterad: 07 DEC 2014 12:41

 

På lördagen fäkade Larisa florett och det gick riktigt bra för henne. Hon vann alla sina matcher utom finalen som hon förlorade mot Carin Klar. Med sitt SM-silver hängandes runt halsen fick Larisa även årets Masterspris för bästa junior i klassen damflorett.

På söndagen var det Ninas tur att stå på pisten och briljera. Hon började sin fäktdag försiktigt men sen taggade till ordentligt och det gick riktigt bra. Match efter match tog hon sig hela vägen fram till semifinalen. Där möte hon Sanne Gars i en mycket jämn match. Sanne kom senare att vinna hela mästerskapet. Nina vann, genom att komma till semifinalen, bronset men var verkligen inte långt ifrån SM-guldet.

 

Stort grattis tjejer!

 

I herrklasserna tävlade Denis och Rikard. Efter en försiktig inledning vann Denis sin första DE-match genom att fäkta med total kontroll och fokus och fick sedan möta Tor Forsse i nästa match. Denis fäktade bra men lyckades inte gå vidare denna gång. Tor Forse vann till slut hela mästerskapet och Denis får trösta sig med det. Rikard hoppade över första omgången av DE och fick därefter fäkta mot Philip von Platen. Det var en bra match men Philip gick vidare denna gång.

 

Aramis hade även representanter i veteranklassen och dessa var Rikard och Lennart. Det var en spännande tävling där våra tävlande gjorde några riktigt bra matcher. Bra jobbat!

 

Detaljresultat

Skribent: Bole

 

  

 
Utvalda länkar

svff

fie

rf

svidrott

 

Kalender 

Solti Team International Training Camp
Solti Int. Training Camp
Szombathely (HU)
28 juli–6 augusti
2017

Mer information
Inbjudan (pdf)


SvFF:s tävlingskalender 
FK Aramis på Instagram 

 

Postadress:
FK Aramis - Fäktning
Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10
25437 Helsingborg

Besöksadress:
Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10
25437 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 0705135081
E-post: This is a mailto link

Se all info

SAMARBETPARTNERS

 

 

 

 SPONSORER