Hoppa till sidans innehåll

Aramis på Kadett EM

02 MAR 2011 19:26
I österikiska Klagenfurt pågår Kadett EM och Aramis har en av sina fäktare i den svenska truppen. Larisa fäktades igår i den individuella tävlingen. Det är hennes tredje KEM men till skilnad från 2009 och 2010 när hon fäktade med florett är det värja som gäller i år. Larisa blev uttagen även att tävla i florett klassen men var tvungen att tacka nej av bl. a. ekonomiska skäll.
  • Skapad: 02 MAR 2011 19:26

 

Tillsamans med Larisa var det Viktoria Lejon (MF19), Ebba Karlsson (Gotland FK) och Rebecka Österdahl (Gotland FK) som representerade Sverige bland de 92 tjejer som tävlade på KEM. Varje land får ställa upp med max. fyra deltagare. De starkaste fäktländer är europeiska så konkurensen i Klagenfurt är nog den hårdaste man kan samla på plats.

Efter inledande matcher i poule låg Larisa med sina tre vinster och tre förluster på en 43:e plats. Det blev det bästa svenska resultaten och det lede henne rakt in i 64-tablå (så hon fick hoppa över 128-tablå). I machen för kvalificering bland de 32 bästa möte Larisa den ryska fäkterska Daniela Khrapina som efter bara en förlust var rankad 22:a. Ryskan tog tidigt ledningen och Larisa lyckades inte jämna ut resultaten. Slutlig ranking blev en 47:e plats. Övriga svenskor lyckades inte bättre och hamnade alla lägre på slutlistan. Det var en bra internationell debut med värja för Larisa.

På fredag är det lagtävlingen och vi kan bara önska Larisa och den svenska laget lycka till.

 

Detaljerat resultat

Läs mer

Skribent: Bogomir Dordevic

 

  

 
Utvalda länkar

svff

fie

rf

svidrott

 

Kalender 

Solti Team International Training Camp
Solti Int. Training Camp
Szombathely (HU)
28 juli–6 augusti
2017

Mer information
Inbjudan (pdf)


SvFF:s tävlingskalender 
FK Aramis på Instagram 

 

Postadress:
FK Aramis - Fäktning
Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10
25437 Helsingborg

Besöksadress:
Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10
25437 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 0705135081
E-post: This is a mailto link

Se all info

SAMARBETPARTNERS

 

 

 

 SPONSORER