Hoppa till sidans innehåll

POSITIV LÄGESRAPPORT

29 MAJ 2015 07:49
Det går väldigt bra för vår klubb nu. Det är kul att se så många nya ansikten nere i vår klubblokal i Helsingborg och i vår ”filial” i Höganäs.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2015 22:22

      

Positiv lägesrapport från FK Aramis skrivet den 21 maj 2015

 

 

Det går väldigt bra för vår klubb nu. Det är kul att se så många nya ansikten nere i vår klubblokal i Helsingborg och i vår ”filial” i Höganäs.

 

Förra helgen hade Aramis 33 starter i Ungdoms-SM i Karlskrona, vilket är nytt rekord för oss. Vi hade även med oss domare och coacher.

Ett antal medaljer och bucklar hade familjen Jönsson med sig hem, kanon!

 

Vi har nyss haft Rumänska landslaget här hos oss för utbyte av träningar, råd och tips. Mycket nyttigt och lärorikt när våra fäktare bland annat har fått prova på hur det känns att möta OS-deltagare på pisten.

 

Våra framgångar har inte gått obemärkt förbi för Svenska Fäktningsförbundet som har tilldelat oss en av de större tävlingarna i år i Sverige.

Den 14 – 15 november kommer Aramis Cup att vara en Masters-tävling för både värja och florett för Kadett och Juniorer Herrar och Damer, samt en nationell tävling för Yngre och Äldre Ungdom också det för både värja och florett Herrar och Damer.

Vi inom styrelsen vill att alla anhöriga till våra duktiga fäktare redan nu gör en bock i sin almanacka för detta datum. För att kunna genomföra en tävling av denna storlek måste vi ha hjälp av alla. Vi räknar med att cirka 250 deltagare kommer till tävlingen.  

Det är fantastiskt roligt för våra duktiga ungdomar att få mäta sina krafter med Sverige-eliten på vår egen hemmaplan. Det sannolika är att det också kommer fäktare från norra Europa till vår tävling.

Vi kommer efter sommaren att gå ut till våra medlemmar med ett förslag på anhöriga som kan göra vad och vilken tidpunkt, och om man då inte kan ställa upp den föreslagna tiden så förutsätter jag att man gör ett eget byte med annan anhörig.

Lyckas vi väl med detta arrangemang kommer vi att sätta Helsingborg/Höganäs på fäktarkartan för kommande större tävlingar.

 

Glöm heller inte att komma till vår terminsavslutning upp vid Kärnan den 3 juni kl 18.00, då vi förutom sedvanlig dragkampstävling även bjuder på grillad korv med Festis och kanske Jessica och Niclas kan ordna lika goda jordgubbar som i fjol.

Vi hoppas att vädrets makter står oss bi och att alla inom familjen Aramis kan komma, såväl fäktare som anhöriga.

 

Avslutningsvis vill jag å styrelsens vägnar önska alla en trevlig sommar.

 

 

Leif Nässlander

Medlem i styrelsen samt kassör för FK Aramis

Skribent: Gitte Jönsson

 

  

 
Utvalda länkar

svff

fie

rf

svidrott

 

Kalender 

Solti Team International Training Camp
Solti Int. Training Camp
Szombathely (HU)
28 juli–6 augusti
2017

Mer information
Inbjudan (pdf)


SvFF:s tävlingskalender 
FK Aramis på Instagram 

 

Postadress:
FK Aramis - Fäktning
Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10
25437 Helsingborg

Besöksadress:
Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10
25437 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 0705135081
E-post: This is a mailto link

Se all info

SAMARBETPARTNERS

 

 

 

 SPONSORER