Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet.

11 JAN 2016 22:37
Vår eminente ordförande Karl-Erik Öberg har sammanställt fäktåret 2015 och även en vision och förhoppning inför 2016.
  • Skapad: 11 JAN 2016 22:37

 

 

 

Välkomna till Ett Nytt Fäktningsår hos FK Aramis!

 

2015 var påmånga sätt ett fantastiskt år med två fäktskolor som hade elevintag två gånger om året, två vuxenfäktskolor och två Masterstävlingar, Aramis Cup, under samma år!  Vi höll planenligt vårt weekendläger i Eket och en stor grupp av ungdomar
deltog i det internationella fäktlägret Solti Camp i Szombately, Ungern. Vidare nådde många av våra unga fäktare betydande framgångar vid internationella tävlingar och flera fick sitt genombrott. Vid årsskiftet hade vi omkring 160 medlemmar vilket gör oss till den kanske största fäktklubben i Sydsverige.

För att lyckas bygga upp en framgångsrik klubb behövs en rad väsentliga ingridienser
bl.a. en skicklig och entusiasmerande fäktmästare, duktiga hjälptränare, en bred bas av fäktare med ambition att bli bättre, engagerade föräldrar och en arbetande och lyhörd styrelse. Vi kan idag med viss stolthet säga att vi kommit en bra bit på väg.

Vilka planer finns för 2016? Det som ligger närmast är ett intag i våra fäktskolor i
Helsingborg och Höganäs och det sker kommande weekend 16-17 januari. För året
har vi gått ut med mer omfattande annonsering i våra lokaltidningar och det ska bli spännade att se hur många som kommer med. För att få våra fäktföräldrar mer
in i bilden kommer vi också att arrangera en särskild föräldrafäktskola med start om några veckor där det givetvis även finns möjlighet för andra intresserade vuxna att deltaga. Vi kommer att hålla domarutbildningar i vanlig ordning och dessa kommer förhoppningsvis att locka både föräldrar och äldre fäktare.

Vad det gäller egna tävlingar kommer vi under hösten hålla nästa Aramis Cup och det är vår förhoppning att vi också denna gång får förtroendet att hålla uttagningstävling till landslaget för något av vapenslagen.

 För att locka ner Stockholmare och Göteborgare till det avlägsna Skåne behövs något utöver det vanliga och en  uttagningstävling kommer givetvis locka de bästa fäktarna oberoende var de bor. Genom det fina genomförandet av vår senaste tävling har vi också visat Svenska Fäktförbundet att vi kan hantera en stor tävling och genom detta kvalificerat oss för större uppdrag.

Våra duktigaste ungdomar har deltagit i Europa- och Värlsdcupen i olika ålderskategorier och de kommer att deltaga i en lång rad tävlingar utomlands och i Sverige. Det är givetvis ganska dyrt att resa runt i världen och tävla och det kan bli en stor ekonomisk påfrestning för föräldrar och vi är därför tacksamma mot Helsingborgs Kommun som bidragit med en hel del pengar för dessa aktiviteter. 

På lägerfronten kommer vi som vanligt hålla ett vårläger några veckor innan Ungdoms-SM i Karlskrona. För att få möjlighet för våra fäktare att träna med
nya motståndare kommer vi bjuda in fäktare från en rad andra klubbar till lägret. Vi skickar en stor grupp till Szombately som vanligt i augusti i lagom tid före starten på den nya fäktsäsongen och vi ska försöka få pengar från stiftelser, SISU eller sponsorer för att subventionera deltagandet.

Återväxten bland hjälptränare och lärgruppsledare är oerhört viktigt för klubben och vi
kommer  att skicka många av våra bästa ungdomar till tränarutbildning i Svenska Fäktförbundets regi på Lidingö och Gotland.

Slutligen behöver vi flera nya engagerade styrelseledamöter eftersom några kommer att avgå och verksamheten svällt så mycket att vi har svårt klara av uppgifterna på
ett professionellt sätt. Om Du som läser detta känner att Du skulle vilja engagera Dig mer i  klubben kan Du anmäla Dig som kandidat till styrelsen genom att kontakta vår fäktmästare som också är ordförande i valberedningen. Det vi främst har akut behov av är hjälp med det administrativa arbetet så att det kan fördelas på fler händer.

 
Det kan gälla allt från utveckling av rutiner, hemsida, träningsplanering,kurser, ansökningar, mailhantering osv.
                                                                             

Mycket tyder på att 2016 kommer att bli det fina fäktningsår som vi hoppas på med en
rekordartad utveckling av FK Aramis!


Styrelsen

 genom ordf. Karl-Erik Öberg

 


https://www.youtube.com/watch?v=czV0xn4wCM0&feature=player_detailpage

 https://www.youtube.com/watch?v=hGy5JRHMCFY&feature=player_detailpage      

Skribent: Gitte Jönsson

 

  

 
Utvalda länkar

svff

fie

rf

svidrott

 

Kalender 

Solti Team International Training Camp
Solti Int. Training Camp
Szombathely (HU)
28 juli–6 augusti
2017

Mer information
Inbjudan (pdf)


SvFF:s tävlingskalender 
FK Aramis på Instagram 

 

Postadress:
FK Aramis - Fäktning
Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10
25437 Helsingborg

Besöksadress:
Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10
25437 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 0705135081
E-post: This is a mailto link

Se all info

SAMARBETPARTNERS

 

 

 

 SPONSORER