Hoppa till sidans innehåll

Barn & ungdomar


I fäktklubben Aramis är alla välkomna på att börja fäkta i våra fäktskolor eller träningsgrupper. Utrustningen kan Du till en början hyra men efter det första året skaffar Du egen fäktutrustning. Vi har inte någon övre åldersgräns men barnen får tidigast börja i fäktskolorna vid åtta års ålder. Våra instruktörer har lång erfarenhet och tar väl hand om dig.

 

Vi bedriver fäktskolor för nybörjare såväl i Helsingborg som Höganäs. I Helsingborg håller vi till i Idrottens Hus och i Höganäs i Sportcenter. Efter två terminer som nybörjare flyttas man till fäktskolans fortsättningsgrupp i Helsingborg. När Du sedan blir mer erfaren kan Du gå över till våra tävlings- och elitgrupper.

 

Före varje terminsstart hålles en introduktion och där ges möjlighet att prova på sporten innan man skriver in sig som elev i fäktskolan. Skulle man missa inskrivningen går det också bra att hoppa in i fäktskolan under pågående termin. För äldre tonåringar och även vuxna hålles ett speciellt introduktionsprogram för att ge möjlighet att slussas in i rätt åldersgrupp med ofta mer erfarna fäktare. Varje termin håller vi också weekendläger där deltagarna under expertledning kan utveckla sina färdigheter och fördjupa sina kunskaper i fäktningsteori.

 

Fäktning är en "cool" sport som snabbt utvecklar både Din fysik och mentala koncentration. Eftersom det är en kampsport där man hanterar vapen ställer vi höga krav på disciplin hos våra fäktare för att minimera risken för skador. Sporten som har anor sedan urminnes tider  kräver en utvecklad etik och vårdat uppträdande av utövaren.

 

Avgifterna i klubben hittar Du under särskild rubrik på vår hemsida.

Uppdaterad: 11 AUG 2016 00:19

 

  

 
Utvalda länkar

svff

fie

rf

svidrott

 

Kalender 

Solti Team International Training Camp
Solti Int. Training Camp
Szombathely (HU)
28 juli–6 augusti
2017

Mer information
Inbjudan (pdf)


SvFF:s tävlingskalender 
 

 

Postadress:
FK Aramis - Fäktning
Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10
25437 Helsingborg

Besöksadress:
Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10
25437 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 0702318656, 0705135081
E-post: This is a mailto link

Se all info

SAMARBETPARTNERS

 

 

 

 SPONSORER